Ängssyra

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Rumex acetosa

Ängssyra

Vildväxande perenn som ätits av människor i tusentals år. Finns omnämnd i litteratur från 1200-talet. I Europa har de c-vitaminrika bladen använts i husmanskost, så som den franska syrasoppan eller östeuropeiska sorrelsoppan och den holländska sorrelgröten.

Växten ger många blad som skördas unga och används färska eller i sallad eller tillagade i olika rätter. De vitaminrika bladen skördas kontinuerligt för ny tillväxt fram till senare delen av sommaren.

Fröna är ekologiskt odlade

Odling från frö:

Förkultiveras inomhus i februari-mars. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över med ett plantavstånd på 20-30 cm. Eller så sås de direkt på växtplatsen när jorden blivit varm.

Såtid: Feb-mars 

Grotid: 15-25 dagar

Skörd: Maj-juli

Årlighet: Flerårig

Portionsmängd:  200 frön