Kålrot, Wilhelmsburger

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Brassica napus

Kålrot "Wilhelmsburger"

Lättodlad kålrot från Tyskland. Stora runda och släta rötter med ljusgult saftigt kött med kraftig smak. Passar bra i nordiskt klimat och har bra motståndskraft mot klumprotsjuka (som kan drabba kålväxter). Bra för lagring inför vintern. Lagras i jordkällare eller liknande, gärna i en låda med sand. Använd under hela vintern för vitaminer och näring. Kan användas i grytor, ugnsstekt, vegetarisk julskinka eller varför inte göra en finsk kålrotslåda.

Fröna är biodynamiskt odlade och Demeter certifierade.

Denna sort bevaras av ProSpicieRara som är en schweizisk organisation som arbetar för att bevara sorter, för nutid och framtid. Sedan 1982 har de arbetat med bevarande och mångfald och idag har de över 1400 sorters trädgårds och åkergrödor i deras bevarandearbete. Utsädesodlingarna är ekologiska.

Odling från frö:

Sås direkt på friland, ca 1 cm djupt, när jorden blivit uppvärmd. För vinterlagring är det bättre att vänta till juni och skörda sent. Vattna jorden före eller efter sådd och håll fuktigt under grotiden. Gallras till 15-20 cm plantavstånd, dom får gärna växa tätt så att de inte blir för stora. För källarlagring skördas frukterna i september-oktober. Lagras i sandbad i lådor i jordkällare eller matkällare. 

Såtid: april-juni

Grotid: 5-15 dagar

Skörd/blomtid: aug-oktober

Årlighet: 1 årig

Portionsmängd: 300 frö