Paradiesler, savoykål

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Brassica Oleracea

Savoykål "Paradiesler"

Löst platt-rundt huvud, med fint krullade blad. Paradiesler är måttligt lagringsduglig och bör konsumeras färsk. För höstskörd men är väldigt frosttålig och beroende på huvudets storlek kan det tåla temperaturer ner till -8 ° C. 

Fröna är ekologiskt odlade.

Denna sorten är bevarad av ProSpiceRara som är en schweizisk organisation som arbetar för att bevara sorter, för nutid och framtid. Sedan 1982 har de arbetat med bevarande och mångfald och idag har de över 1400 sorters trädgårds och åkergrödor i deras bevarandearbete. Utsädesodlingarna är ekologiska.

Odling från frö:

Förkultiveras inomhus mars-maj. Sprid ut fröer glest på en bit jord, antingen såjord, plantjord eller egen jord. Täck fröerna med en centimeter jord. Håll jorden fuktig tills fröerna gror och har kommit upp några centimeter. Utplanteras efter avhärdning. Kålplantor behöver ha ett avstånd på 35-50 cm beroende på hur näringsrik jorden är. Kan även direktsås på friland, 1-2 cm djupt, när jorden blivit varm i maj-juni. Täck med kålnät mot insekter. Skördas och äts färsk när huvudet ser klart ut, eller skördas så sent som möjligt, innan frost, för lagring.

Såtid: mars-juni

Grotid: 5-15 dagar

Skörd/blomtid: aug-okt

Årlighet: 1 årig

Portionsmängd: ca 100 frö