Violina

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Cucurbita moschata

Vintersquash "Violina"

Butternut typ ursprungligen från Italien, kännetecknas av sin utmärkta och nötiga smak och fasta kött. Det gör denna något ribbade butternut squash till en bra allround i köket. Som namnet antyder påminner dess form om en fiol eller jordnöt. Frukterna på ca 2 kg med sitt fasta kött skördas så sent som möjligt när skalet har hårdnat och kan förvaras i köket i många månader. Värmekrävandesort som behöver en lång säsong för att hinna mogna.

Fröna är ekologiskt odlade.

Denna sort bevaras av ProSpiceRara som är en Schweizisk organisation som arbetar för att bevara sorter, för nutid och framtid. Sedan 1982 har de arbetat med bevarande och mångfald och idag har de över 1400 sorters trädgårds och åkergrödor i deras bevarandearbete. Utsädesodlingarna är ekologiska.

Odling från frö:

Förkultiveras inomhus i planteringsjord eller egen jord med tillsatt näring tex kompost. Håll sådden fuktig tills fröna gror och vid ca 25 grader, efter groning ca 20 grader (om det är möjligt). Utplanteras efter avhärdning på friland eller i drivbänk. Trivs med mycket värme, näring och vatten.

Såtid: april-juni

Grotid: 5-15 dagar

Skörd/blomtid: Sep-okt

Årlighet: 1 årig

Portionsmängd: 10 frö