Gröngödsling Snabb

  • 55 kr

Dela

Gröngödsling Snabb

En snabbväxande blandning som fort ger grönmassa. Används för att konkurrera ut ogräs och kan även användas som förgröda till något som planteras ut senare på sommaren.

Gröngödsling snabb innehåller:

Honungsört

Fodervicker

Senap

Bovete

Persisk klöver


Allmän info:

Gröngödsling odlas för att skapa näring och mikroliv i jorden, eller för att fånga upp den näring som finns i den bara jorden så den inte läcker ut. Vi har komponerat helt egna blandningar för olika ändamål, beroende vad man vill åtstadkomma med gödslingen. De flesta blandningar i handeln innehåller för få sorter tycker vi. Fler sorter i blandningen är positivt både för näringen i marken och för mikrolivet. Alla grödor är ettåriga och vissnar ner vid minusgrader. OBS att vissa grödor kan överleva vintern om inte en längre period av minusgrader inträffar, då vänds jorden på våren. Alla frön är ekologiskt odlade. 

40 gram bör räcka till ca 8-10 m2

200 gram bör räcka till ca 40-50 m2

Odling:

Bredså blandningen ganska glest och kratta ner det med vanlig kratta. Tryck gärna till jorden på något sätt för att fröna ska få bra kontakt. Håll jorden fuktig under groningen. Ettåriga växter vissnar vid minusgrader. Resterna vänds eller fräses ner i jorden. För att undvika fröspridning bör gröngödslingen slås av i mitten av sommaren innan frön hunnit mogna och sprida sig.