Solara

  • 45 kr
Dela

Cucurbita pepo

Sommarsquash "Solara"

Produktiv och frisk zucchini med korta gula frukter med gulgrön hals. Växterna förgrenar sig inte och uppvisar en stark och öppen tillväxt som gör skörden av zucchini lätt. Gula fläckar på bladen på unga plantor är typiska för gula zucchini. Bra kvalitet efter skörd.

Fröna är biodynamiskt odlade och Demeter certifierade.

Denna sorten är framtagen och registrerad av Kultursaat som är en tysk organisation av fröodlare som arbetar med att ta fram nya sorter för marknaden. Kultursaat arbetar för fröfrihet och äger inga av sina sorter. Sorterna som de tar fram är alltså fria för alla att använda, ta eget utsäde ifrån och vidareutveckla. Utsädesodlingarna är biodynamiska.

Odling från frö:

Förkultiveras inomhus i planteringsjord eller egen jord med tillsatt näring tex kompost. Håll sådden fuktig tills fröna gror och vid ca 25 grader, efter groning ca 20 grader (om det är möjligt). Utplanteras efter avhärdning på friland eller i drivbänk. Alternativt så direktsås frön när jorden blivit varm, vid direktsådd blir första skörden lite senare. Trivs med mycket näring och vatten.

Såtid: april-juni

Grotid: 5-15 dagar

Skörd/blomtid: juli-sept

Årlighet: 1 årig

Portionsmängd: 10 frö