Pak choi

  • 30 kr
Dela

Brassica rapa

Pak Choi 

Denna lätta odlade och snabb växande asiatiska kålsort kan bli upp till 25 cm lång. Den har mjuka, lösa, skedformade, mörkgröna blad med tjocka vita stjälkar. Krispig och mild.  Pak choi smakar också mycket bra efter ångkokning eller kortare kokning, men vanligare är att den steks. Babyblad kan användas som ett alternativ till salladsblad. Mycket tålig och kan tåla lite frost. Skörda cirka 45 dagar efter sådd.

Fröna är konventionellt odlade.

Odling från frö:

Kan förkultiveras inomhus eller i drivbänk i mars-april i såjord, plantjord eller egen jord. Sås ca 1 cm djupt. Håll sådden fuktig tills fröna grott. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Enklare är att så direkt på friland, när jorden blivit varm, på samma djup med ett radavstånd om 30 cm. Skördegallra (ta bort hela plantor) till ca 20 cm mellan plantorna. Tänk på att plantan växer fort, därför bör den sås i omgångar. Den växer dessutom ut igen efter att man skurit av blad för skörd.

Såtid: Mars-april eller juli

Grotid: 5-15 dagar

Skörd/blomtid: juni-okt

Årlighet: 1-årig

Portionsmängd: 200 frö