Koriander

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager.

Dela

Coriandrum Sativum

Koriander

Traditionell brödkrydda och smaksättare. För odling av frön till krydda sås den så fort jorden blivit varm och får stå och utveckla fröna fram till sensommar/höst. Även bladen kan användas som krydda i maten. Vanlig i matlagning i Asien.

Fröna är odlade av Kinnekullefrö enligt ekologiska principer.

Odling från frö:

Sås direkt på friland när jorden blivit varm. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Så i rader ca 1 cm djupt och ca 40 cm mellan raderna. När plantor utvecklats så gallras dom ca 5 cm mellan plantorna. Sås och skördas efterhand hela säsongen. Trivs bäst på mullrik jord. Vill ha gott om vatten. Dillkronorna skördas i slutet av blomningen. Växla gärna växtplats från år till år.

Såtid: maj-juni

Grotid: 10-20 dagar

Skörd/blomtid: aug-sept

Årlighet: 1 årig

Portionsmängd: ca 100 frö